miercuri, 26 august 2009

Mierea de albine


Mierea de floarea soarelui , are culoarea galben-aurie, cu un pronuntat miros placut, specific, si o dulceata inconfundabila.
Mierea de floarea-soarelui are efecte imunostimulente, dar si antiinfectioase directe, pentru ca in nectarul acestei plante, la fel ca si in glandele albinelor care il culeg, sunt prezente substante cu efect antibiotic.
Indicatii terapeutice:
- dezvoltarea intelectului si intarirea memoriei
- efecte imunostimulente
- guturai
- dureri de gat
- astm bronsic
- boli de stomac

Culoarea mierii de tei este deschisa, batand usor in galben cateodata chiar cu reflexe verzui.
Cristalizarea ei se face spre toamna si are o consistenta untoasa, cristalele avand culoarea alba, mierea capatand un gust si o aparenta mai atragatoare.
Are calitati linistitoare si antiseptice (calmarea tusei) fiind prescrisa in:
- afectiunile sistemului nervos
- insomnii
- stari febrile
- dureri gastrice
- prevenirea migrenelor
- profilaxia pneumoniilor
- astmului bronsic
- starilor nervoase
- tuberculoza


Mierea de salcam , datorita gustului si aromei placute, face parte din sortul de calitate superioara, fiind cea mai cautata pe piata.
Dupa recoltare este transparenta si in functie de fagurii in care a fost facuta poate varia de la incolor la galben deschis.
Cristalizeaza dupa 1,5-2 ani, si niciodata total.
indicatii terapeutice:
- calmarea tusei
- antiseptic
- regulator intestinal
- tratamentul asteniei
- tratamentul nevrozelor


Mierea de rapita cristalizeaza la cateva zile de la extractie si se comercializeaza doar cristalizata.
Are culoare alba, consistenta, de forma unui serbet cu cristale fine, cu un gust deosebit. Nu curge de pe paine,biscuiti, fiind ca o pasta.

Este recomandata in afectiuni ale rinichilor.


Mierea poliflora provine din nectarul tuturor plantelor de pe cîmp, purtînd mineralele, vitaminele şi toate principiile active ale plantelor respective. Are un aspect limpede cu nuante de chihlimbar .
Are calitati:
-antiseptice
-sedative
-diuretica
-laxativa


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu